Kost och träning en fantastisk kombination

En välbalanserad kost och regelbunden träning är en oslagbar kombination för en hälsosam livsstil. Vill du få ut så mycket som möjligt av din träning är det dock viktigt att äta rätt. Vad du äter är nämligen avgörande för hur effektfull din träning kommer att bli.

Mat och träning

Det finns några saker du bör tänka på vad det gäller kost och träning. För det första är det viktigt att äta allsidigt och varierat. En varierad kost är a och o för att få i sig den energi och alla de näringsämnen kroppen behöver. Det är extra viktigt då du förbrukar mer energi under träning. För det andra bör du tänka på när du äter. Att äta ca 1.5- 2 timmar innan träningen ger kroppen tid att hinna omvandla maten till energi, och du får därmed ut maximal energi från maten. Avsluta gärna träningen med ett enkelt mellanmål såsom frukt eller en smörgås.

Enkla och nyttiga mellanmål

Det finns flera enkla och nyttiga mellanmål som du snabbt kan svänga ihop före eller efter träningen. Till exempel är smoothies gjorda på yoghurt, nötter och bär en perfekt källa till energi och protein. Knäckebröd med kokt ägg eller äggröra är ett annat hälsosamt mellanmål. Hitta något på nätet och beställ hem alla ingredienser du behöver.