Bästa apparna i skogen

Trots att orientering i grunden är en mycket analog sport så går det fortfarande att ta hjälp av mobilen vid sina skogsturer. Detta är extra sant när man bara vandrar i skogen och inte är bunden till att använda manuell karta och kompass. 

kvinna med mobil i skogen

Kartor

Då man inte är bundet till orienteringens regler så går det alldeles utmärkt att använda sig av någon av alla de kart-appar som finns på både Android och iPhone. Apparna kan även vara en bra lösning när man rör sig i nya områden och helt enkelt inte kunnat hitta en riktig orienteringskarta än. En av de bästa apparna för just skogsnavigering heter Ramblr och går att hitta på denna sajten.

Underhållning

När man har löpt eller vandrat ett tag i skogen så kan man lätt vilja ta en paus. Förutom att njuta av naturen så kan man idag njuta av så gott som alla sorters underhållning via sin mobil. Vill man spela så finns allt från stora actionspel och tuffa pusselspel till avslappnande sociala eller casinospel att hitta online. Dessa går sedan att ladda ner eller köra direkt via webbläsaren.

Tyvärr så kräver dock många spel och tjänster att man är uppkopplad mot internet för att allt skall fungera. Som komplement kan det då vara bra att ladda ner en e-bok eller lite musik för att alltid ha något att göra.

Kameran

När man rör sig i skog och natur så ser man ofta otroliga vyer eller underliga fenomen. Att vi då idag alltid har med oss en högkvalitativ kamera i mobiltelefonen är otroligt fördelaktigt. Nyttja möjligheterna som detta ger dig och dokumentera alla vackra upplevelser. Dessa kan självklart även delas via till exempel Instagram eller Facebook.